TV Lab-pilot Truman best bekeken

De pilot van het programma Truman hoort bij de best bekeken programma's van TV Lab. Naast Truman behoorden Fuck The Parents en Caribbean Combo tot de drie programma's die de meeste kijkers trokken. Dat maakte Roek Lips, netmanager bij Nederland 3, bekend op het NPOX11 Festival.

In Truman gingen onder anderen Saar Koningsberger en Sarah Chronis de strijd met elkaar aan. Door middel van sociale media proberen zij populair te worden en iemand naar een plek te lokken. Het team dat dat als eerste lukt wint een geldbedrag. Eerder won deze show de kijkerspitch.

Bij TV Lab krijgen programmamakers de kans hun programma aan het publiek te tonen. Dit jaar werden 24 pilots uitgezonden.

Als experiment presenteerde ook Xander de Buisonje een pilot voor TV Lab. Voor Kamer 9 worden artiesten 36 uur in een kamer opgesloten om in dit tijdsbestek een lied te maken.

Het is nog niet bekend welke programma's daadwerkelijk op televisie komen. Lips verwacht wel dat ongeveer vijf programma's in de loop van het jaar een plek in de programmering krijgen.