[Bundesliga] Schalke 04 onderuit in Wolfsburg

Klaas-Jan Huntelaar heeft zondag met Schalke 04 met 2-1 verloren bij VfL Wolfsburg. Die Königsblauen kwamen via Raúl wel op voorsprong, maar bij rust was het al 1-1 door een treffer van Mario Mandzukic. Diezelfde Mandzukic verschalkte in de 82e minuut met een aangeraakt schot Schalke-keeper Ralf Fährmann opnieuw.

Schalke zakt door de nederlaag na de zesde plaats in de Bundesliga. VfL Wolfsburg, dat zijn tweede zege boekte, staat nu dertiende.

Eerder zondag bleek FC Köln in eigen huis niet opgewassen tegen FC Nürnberg: 2-1. Oud-PSV'er Timmy Simons scoorde in de 31e en de 36e minuut namens de bezoekers. In de 39e minuut maakte Adil Chihi de aansluitingstreffer, maar verder kwam de ploeg uit Keulen niet.