Belastingdienst haalt met kerst de buikriem aan

De kerstversiering van de kantoren van de Belastingdienst wordt de komende jaren versoberd. De komende vier jaar wordt per kantoor nog maar driehonderd euro uitgegeven aan kerstversieringen. Dat schrijft staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) in een brief aan de Tweede Kamer.

VVD-Kamerlid Helma Neppérus had Kamervragen gesteld over de aanbesteding die de overheid had gedaan om voor 125.000 euro kerstparafernalia aan te schaffen voor belastingkantoren. Zij vond dat in tijden van economische tegenspoed veel te veel van het goede.

Weekers geeft aan dat er juist sprake is van een flinke versobering. Er is door de Belastingdienst zelfs even overwogen om helemaal niet meer aan kerstversiering te doen. Besloten werd uiteindelijk om het de komende jaren zuinig aan te doen. Per jaar wordt er voor de ruim honderd gebouwen voor ongeveer dertigduizend euro aan kerstattributen besteed. De kerstboom en de versieringen komen voornamelijk in de centrale hal te staan.

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën kon niet zeggen hoeveel geld de Belastingdienst in voorgaande jaren uitgaf aan kerstversieringen.