Dan Aykroyd maakt details Ghostbusters 3 bekend

De derde Ghostbusters-film lijkt van de grond te komen. Dat maakte coscenarist en acteur Dan Aykroyd donderdag bekend in de Amerikaanse talkshow The Dennis Miller Show. "We gaan de film maken, hopelijk met Bill Murray. We hebben een fantastisch scenario", zei de 61-jarige Canadees. De bedoeling is dat de film volgend jaar in première gaat.

Verhalen over Ghostbusters 3 doen al jaren de ronde. Aykroyd neemt elke gelegenheid te baat de film te noemen om zo de geruchtenstroom over de groep New Yorkse spokenjagers op gang te houden. De grote vraag was altijd wie van de oudgedienden uit de twee jaren tachtigklassiekers voor een vervolgfilm warmliepen.

Inmiddels hebben naast Aykroyd ook voormalige castleden Harold Ramis en Ernie Hudson hun interesse uitgesproken. Ook Sigourney Weaver, bij het maken van de eerste twee Ghostbusters-films nog in de begindagen van haar carrière, wil haar rol van Murrays vriendin Dana Barrett weer oppakken.

Alleen voormalig hoofdrolspeler Murray heeft nog niets toegezegd, maar Aykroyd lijkt te willen zeggen dat de film best zonder hem kan. "Het concept Ghostbusters is groter dan een enkele acteur", zegt Aykroyd. "Billy had ontegenzeglijk de hoofdrol, maar ook de andere personages waren van groot belang."

Aykroyd bevestigt ook dat de film inderdaad, zoals werd gespeculeerd, gaat over een jonge generatie Ghostbusters. De oude, inmiddels versleten garde gaat nog één keer mee op spokenjacht om dan de fakkel over te dragen.

"Mijn personage Ray is aan één oog blind en kan de Cadillac dus niet meer besturen", vertelt Aykroyd, doelend op de omgebouwde ambulance waarmee de mannen door de stad scheuren op zoek naar spoken. "Hij heeft een slechte knie en kan zijn rugzak niet meer dragen. Egon is nu te dik voor zijn uitrusting. Het wordt echt tijd voor nieuw bloed."

Overigens heeft de acteur al een mogelijke vervanger op het oog. "Ik vind Matthew Gray Gubler, die knul van de serie Criminal Minds, erg goed. Maar we moeten nog beginnen met casten."