Date Night-regisseur maakt Frankenstein 3D

Shawn Levy overweegt een 3D-film te maken over het monster van Frankenstein. Productiemaatschappij Fox heeft de regisseur, die vorig jaar de komedie Date Night maakte, gevraagd de thriller te regisseren. Origineel is het project niet te noemen: het wordt de achtste Frankenstein-film waar momenteel in Hollywood aan wordt gewerkt, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Max Landis schreef het scenario op basis van het gelijknamige boek van Mary Shelley uit 1818. Fox en Levy zijn in onderhandeling over de film, die in de winter tot en met volgend voorjaar opgenomen moet worden.

Naast Levy's Frankenstein-project werkt onder anderen Proof-scenarist David Auburn aan een film over de jeugd van dokter Frankenstein, die begint te experimenteren met lijken. Universal werkt met regisseur en producent Guillermo del Toro aan een remake van de filmklassieker uit 1931 en voormalig Guns N' Roses-gitarist Slash werkt ook aan een film over het beroemde horrorpersonage.

Levy werkt momenteel aan Real Steel, een actiethriller met Hugh Jackman over vechtende robots. Die film komt op 3 november in de Nederlandse bioscopen.


Date Night-regisseur maakt Frankenstein 3D (Foto: Novum)