Todt: "FIA moet duidelijkere regels opstellen"

FIA-president Jean Todt wil dat in de toekomst de Formule 1-reglementen duidelijker opgesteld worden. Redenen hiervoor zijn onder meer de rel om de dubbele diffuser in 2009 en het gestuntel met de reglementen rond het gebruik van uitlaatgassen voor de diffuser in Groot-Brittannië dit jaar.

"Sommige teams interpreteren de regels op zo'n bizarre manier dat ze deze breken. We moeten in de toekomst dan ook specifieker zijn bij het opstellen van de technische regels, zodat ieder team voortaan weet hoe ze toegepast dienen te worden," zei Todt tegen het Italiaanse persbureau AGI. Hierbij is duidelijk dat de Fransman de hand in eigen boezem steekt.

Ook het gedoe rond de mogelijke terugkeer van Bahrein op de Formule 1-kalender zit hem niet lekker. De World Motor Sport Council van de FIA plaatste de door rellen afgelaste race voor dit seizoen weer op de kalender, maar de teams stemden er niet mee in, waardoor de Formule 1 volgend jaar het koninkrijk pas weer aan zal gaan doen. "Dat de race dit keer niet doorging, komt puur door de politieke situatie in Bahrein. In 2012 zijn we er gewoon weer."