Hiddink dreigt met vertrek uit Turkije

Guus Hiddink stapt op als bondscoach van Turkije als blijkt dat gedurende zijn bewind rond het nationale elftal sprake was van omkoping. Dat zegt hij in een interview in de Volkskrant. Turkije is momenteel verwikkeld in een groot omkoopschandaal rond de hoogste profcompetitie. "Als ik dat merk, is het klaar voor mij."

"Voetbal is de belangrijkste bijzaak in de wereld", zegt Hiddink. "Het is een prachtige grote industrie en er werken veel mensen in, maar dat geeft nog geen vrijbrief om dit soort dingen te doen."

Gerenommeerde clubs als Fenerbahçe, Galatasaray en Besiktas worden verdacht van gesjoemel met wedstrijden. Onder meer de voorzitter van Fenerbahçe en de trainer van Besiktas zitten vast. De aftrap van het voetbalseizoen is door de Turkse voetbalbond met een maand uitgesteld om orde op zaken te stellen.

Hiddink sluit niet uit dat er ook rond 'zijn' elftal is gerommeld. Hij bereid zich momenteel met Turkije in Istanbul voor op een vriendschappelijke interland tegen Estland. "Ik heb ze voorgehouden dat het nu aan hen is, de spelers van het nationale team, om te laten zien dat het Turkse voetbal ook normaal en schoon kan zijn."