Borderlands 2 krijgt verse cast

De meest recente exclusive van het blad Game Informer betreft de game Borderlands 2, die ontwikkeld wordt door Gearbox Software en uitgebracht door 2K Games. Het magazine heeft dan ook wat nieuwe informatie over het spel bekendgemaakt.

Game Informer hint dat co-op uit vier personen zal blijven bestaan, maar dat er wel nieuwe protagonisten zullen zijn. De vertrouwde gezichten uit de eerste Borderlands zullen dan ook niet speelbaar zijn, maar wel in de game verschijnen als NPC's. Één van de nieuwe personages is hieronder afgebeeld en heet Salvador the Gunzerker. Zijn speciale vaardigheid laat hem twee wapens tegelijk gebruiken.

Borderlands 2 GameInformer-cover

Borderlands 2 zal dynamische missies bevatten, waarvan de uitkomst de rest van het verhaal zal vormen. Lukt het je bijvoorbeeld niet iemand te redden tijdens een missie, dan zal dat de rest van de game een bepaalde invloed hebben.

Ook nieuw is het element Eridium. Het is geen wapen, maar kan wel gebruikt worden om de stats van wapens of voertuigen te verbeteren. Ook zal het element dienen als betaalmiddel.

Op het gebied van vijanden is er ook wat veranderd. Vijanden zijn deze keer veel gevarieerder en hun kunstmatige intelligentie is aanzienlijk verbeterd. Zo reageren ze sneller en slimmer en zijn ze beter in staat met elkaar te communiceren en om te gaan. Daarnaast hebben de bandieten toegang tot hun eigen wapentypen.

De NPC's die je tegenkomt in de game hebben ook een betere AI. Ze zullen allemaal hun eigen gang gaan en interactieve dialogen met de speler aangaan.

De wapens uit Borderlands zullen echter geen comeback maken in het tweede deel. Gearbox heeft de voorkeur gegeven aan geheel nieuwe wapens en nieuwe wapenfabrikanten die allemaal hun eigen unieke kleuren, stijl en persoonlijkheid hebben. Wapens zijn natuurlijk te customizen, maar Game Informer heeft verder niets bekendgemaakt over het samenstellen van je eigen wapen.

Dan nog een paar kleinere bekendmakingen: vervoermiddelen zijn terug en zijn er in meer variatie, de "skill tree" in Borderlands 2 is vergelijkbaar met die van zijn voorganger en de robot Claptrap zal weer van de partij zijn in het nieuwe deel. Ook zal de game een epische schaal hebben.

Borderlands 2 wordt volgend jaar verwacht en zal dan uitkomen op Windows, de Xbox 360 en PS3.