Nieuwe verdachte Amsterdamse zedenzaak gepakt

In de Amsterdamse zedenzaak is een nieuwe verdachte aangehouden. Het gaat om een 41-jarige man uit Kudelstaart, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam vrijdag.

De man wordt verdacht van het bezitten en downloaden van kinderporno. Politie en justitie kwamen hem op het spoor doordat hij heeft gechat met hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak Robert M. De man wordt niet verdacht van het misbruiken van kinderen en werkt ook niet met kinderen, benadrukt de woordvoerder.

De 41-jarige man werd maandag al aangehouden, maar justitie heeft de arrestatie aanvankelijk niet actief naar buiten gebracht. Het OM heeft de arrestatie wel gemeld aan de ouders van de slachtoffertjes in de zedenzaak, omdat het Amsterdamse OM het onderzoek leidt.

De hechtenis van de verdachte is donderdag door de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam op voorwaarden geschorst. Dat betekent dat hij vrijkomt, maar zich wel aan bepaalde regels moet houden. Zo moet hij zich beschikbaar houden voor het onderzoek.