[Copa] Paraguay tegenstander Uruguay in finale Copa

Paraguay heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa America. Het land versloeg Venezuela in de halve finale na strafschoppen.

Paraguay en Venezuela konden zich niet van elkaar onderscheiden in 120 minuten voetbal. In een emotioneel gevecht in Mendoza kwamen beiden ploegen niet tot scoren, waardoor penalty's uitkomst moesten geven. Paraguay, dat de wedstrijd uitspeelde met tien man wegens een blessure van invaller Roque Santa Cruz, won die reeks met 5-3.

Schlemiel van de dag aan de kant van Venezuela was Franklin Luceno, die als enige zijn penalty gestopt zag worden. Omdat Paraguay alle vijf de strafschoppen wist te benutten, zag Venezuela de droom over een eerste finaleplek in de Copa America hardhandig uiteen spatten.

Het is de eerste keer sinds 1989 dat Paraguay zich plaatst voor de finale van het toernooi. Het land rekende in de kwartfinale af met topfavoriet Brazilië, ook na een strafschoppenserie. In de finale nemen de mannen van Gerardo Martino het op tegen Uruguay, dat zich ten koste van Peru wist te kwalificeren voor de eindstrijd. De finale wordt gespeeld in Monumental.