Altidore: "Qua geld een offer gebracht"

Jozy Altidore, de nieuwe aanwinst van AZ, hoopt bij de Alkmaarse club te krijgen wat hij nodig heeft voor zijn loopbaan.

"Ikzelf beschouw het als een nieuwe kans, een nieuwe mogelijkheid", zegt de 21-jarige speler tegen De Telegraaf. "Ik kon met andere aanbiedingen elders veel meer verdienen, maar daar gaat het nu niet om. Ja, qua geld heb ik een offer gebracht, maar ik ben nog jong en heb het bij Villarreal erg moeilijk gehad met die grote selectie en vele spitsen."

"AZ is nog steeds een goede club, waar er mogelijkheden voor mij komen om me te ontwikkelen. Hier krijg ik wat ik nodig heb voor mijn loopbaan." Altidore heeft van tevoren veel informatie ingewonnen over AZ. Vooral Michael Bradley, die bij sc Heerenveen met Gertjan Verbeek heeft gewerkt, was belangrijk.

"Die was erg positief. Hij zei, dat de trainer goed was, hard werkt en veel traint op honderd procent", zegt Altidore. "In feite heeft hij veel overeenkomsten met de vader van Michael, Bob, die nog steeds coach is van het Amerikaanse nationale elftal. Ik weet uit ervaring dat dat goed voor mij is."