Rupert Murdoch getaart in Lagerhuis

Rupert Murdoch heeft dinsdagmiddag een taart van scheerschuim in zijn gezicht gekregen. De mediamagnaat werd op dat moment door Britse parlementsleden ondervraagd over het afluisterschandaal van zijn krant News of the World.

De aanvaller, die zichzelf omschrijft als activist en komiek, kondigde zijn daad op Twitter aan met de opmerking dat hij nog nooit iets beters heeft uitgevoerd en voegde de hashtag #splat toe. De zitting werd onmiddellijk geschorst en later hervat, maar dan zonder publiek en pers.

Murdoch leek zelf onbewogen door het incident, maar zoon James, topman in het imperium van zijn vader, was woedend. Volgens hem had de veiligheidsafdeling de mediamagnaat beter moeten beschermen. "Ze zochten blijkbaar niet naar scheerschuim", aldus James Murdoch.

Het motief van de taarter is onduidelijk, maar BBC-correspondent Nick Robinson meldt het woord 'hebberig' in het tumult te hebben opgevangen. De man is door politie ingerekend. Hij kreeg overigens nog een klap van Murdochs vrouw met zijn eigen taartschotel.


Rupert Murdoch belaagd door taarter in het Britse Lagerhuis