FC Twente mogelijk naar Gelsenkirchen of Arnhem

Het drama bij de Grolsch Veste heeft ook gevolgen voor de Europese aspiraties van Twente. De club moet waarschijnlijk op zoek naar een stadion dat 'te leen' is.

Gisteren stortte het dak van één van de tribunes van de Grolsch Veste in, wat aan één persoon het leven kostte en meerdere gewonden veroorzaakte. FC Twente wilde het stadion uitbreiden van 24.000 naar 30.000 plaatsen.

FC Twente moet op 27 juli of 3 augustus in de derde voorronde van de Champions League spelen en daar hoort als vanzelfsprekend een thuiswedstrijd bij. Door het drama van de Grolsch Veste kijkt men nu naar de 'buren'.

Een mogelijkheid voor de ploeg van Co Adriaanse is in dit geval niet ver weg, namelijk vlak over de grens in Gelsenkirchen. De Veltins Arena van Schalke 04 zou geschikt zijn. De goede band tussen de twee clubs zou een mogelijke stadionleen bevorderen.

Iets zuidelijker is de GelreDome een mogelijk onderkomen voor de wedstrijd. In 2008 speelde Twente daar al een wedstrijd in de voorronde van de Champions League omdat de Grolsch Veste nog in aanbouw was.

Op 15 juli wordt de loting gedaan voor de Champions League. Dan hoort FC Twente op welke datum de thuiswedstrijd gespeeld wordt en tegen wie.