'McClaren wil terug naar FC Twente'

Het vertrek van Michel Preud'homme bij FC Twente is slechts een kwestie van tijd. Het speculeren over een opvolger van de Belgische coach is derhalve begonnen.

Gertjan Verbeek werd genoemd als kandidaat, maar die optie sloot AZ direct uit. De Alkmaarders weigeren mee te werken aan een vertrek van de coach. "Ze hoeven de auto niet te starten en de telefoon niet te pakken", liet Toon Gerbrands weten aan Voetbal International.

Nu vallen ook de namen van Steve McClaren en Co Adriaanse. McClaren was al een seizoen trainer bij FC Twente en leidde de club naar het eerste kampioenschap uit de historie van de club. Hij vertrok naar VfL Wolfsburg, maar werd in februari van dit jaar ontslagen. De Engelsman zou volgens De Telegraaf oren hebben naar een terugkeer naar Enschede.

Mocht FC Twente er niet uitkomen met McClaren, dan zou Co Adriaanse in beeld komen. De coach zit zonder club, nadat hij werd ontslagen bij de Qatarese voetbalfederatie. Adriaanse was vorig seizoen de gedroomde kandidaat om McClaren bij FC Twente op te volgen.