Regisseur verdedigt omstreden clip Rihanna

Regisseur Anthony Mandler snapt niets van de ophef rond de nieuwe video van Rihanna, Man Down. In de clip wordt de suggestie gewekt dat de zangeres een man neerschiet, nadat hij haar heeft verkracht. Diverse belangengroepen willen dat de video verboden wordt.

De regisseur stelt dat veel mensen de kracht van clips om taboes te doorbreken onderschatten. "Ik ben opgegroeid in de tijd dat Madonna met heel controversiële video's kwam", zegt de regisseur tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. In de clip is geen bloed te zien en ook de moord zelf wordt aan de verbeelding overgelaten.

Mandler en Rihanna hebben zich bewust ingehouden om mensen niet voor het hoofd te stoten. Toch kan de regisseur de controverse wel waarderen. "De clip doet precies wat Rihanna en ik voor ogen hadden. Mensen praten nu over een onderwerp waar toch een taboe op rust."

Sinds de video uitkwam is hij ruim twaalf miljoen keer bekeken. Veel kijkers veroordelen Rihanna voor het gebruik van geweld, anderen prijzen haar omdat ze het misbruik van vrouwen aan de kaak stelt.


Schieten en tieten, wat wil een man nog meer?