Newey: "Red Bull heeft KERS onderschat"

De Red Bull RB7 is de beste Formule 1-auto van dit moment, maar toch heeft de bolide ook nog een zwak punt. Coureurs Sebastian Vettel en Mark Webber hebben namelijk meermalen over de boordradio te horen gekregen dat het Kinetic Energy Recovery System niet werkte. Dit kan bij de start van een race nadelig zijn.

"KERS is een gecompliceerd project waar veel tijd en geld in moet worden gestoken. Wij gebruiken een systeem dat veel lijkt op dat van Renault enkele jaren terug, maar dan geschikt gemaakt voor onze auto," zei ontwerper Adrian Newey. "Maar die aanpassingen leveren wat problemen op. Het blijkt nog niet zo simpel om alle kinderziekten eruit te filteren. We hopen nu genoeg informatie te hebben om het systeem aan de praat te krijgen, maar we leren nog steeds bij."

Hij denkt dat Red Bull er verstandiger aan had gedaan om meer in het systeem te investeren en zelf wat aanpassingen te doen. "Het is niet onze specialiteit. Wij zijn beter in een goed chassis maken in plaats van een subliem werkend KERS-systeem. De afdeling die zich er op de fabriek mee bezighoudt, is relatief klein. Achteraf gezien misschien zelfs te klein waardoor we niet snel genoeg kunnen inspelen op problemen. Het is nog niet zo gemakkelijk een oplossing te vinden op de moeilijkheden die zich voordoen."