Euforisch gevoel overheerst bij ADO

ADO Den Haag versloeg gisteravond FC Groningen in de play-offs om Europees voetbal. In het eigen Kyocera stadion was het elftal van John van den Brom met 5-1 te sterk voor de Noordelingen. De euforie was na afloop dan ook groot bij ADO.

"Ik denk dat iedereen heeft genoten van ons spel", analyseert Wesley Verhoek. Volgens de buitenspeler was de overwinning vooral aan ADO zelf te danken. "Het was onze eigen verdienste. Dit is een uniek en prachtig moment." Verhoek verwacht dat de return in Groningen voor de statistieken is. "Dit is echt gespeeld."

Lex Immers, die eenmaal scoorde, heeft ook vertrouwen in een goede afloop. "Ik denk dat dit nooit meer mis kan gaan. Met onze ploeg gaan we dit niet meer weggeven." Voor Immers is de strijdwijze voor zondag al duidelijk. "We moeten niet achteruit lopen, maar blijven voetballen."

Trainer John van den Brom had genoten van zijn ploeg. "Van de keeper tot de spits heeft iedereen gestreden in deze wedstrijd. Het gaf een onbeschrijfelijk gevoel met hoeveel overtuiging en wilskracht er werd gespeeld", zei een opgetogen Van den Brom. "Dat de score nog hoger had kunnen uitvallen zegt genoeg."

Groningen-trainer Pieter Huistra likte na afloop de wonden. "Deze wedstrijd geeft niet het juiste beeld weer van ons seizoen. Vandaag werd er wat anders gevraagd, maar we konden dat niet geven." Huistra heeft voor zondag maar een opdracht meegegeven aan zijn ploeg. "We moeten revanche nemen en laten zien dat we ook op een andere manier kunnen voetballen."