Tropa de Elite-regisseur terug naar misdaad-roots

De Braziliaanse filmmaker José Padilha gaat de misdaadthriller Tri-Border regisseren. Zijn twee keiharde Tropa de Elite-films gingen over de onderwereld van Rio de Janeiro, nu focust hij zich op de drugssmokkel op het drielandenpunt van Brazilië, Argentinië en Paraguay, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

Het scenario van Tri-Border gaat over een agent bij de Amerikaanse antidrugseenheid DEA. Als hij de zoon van een Amerikaanse senator arresteert, wordt hij 'voor straf' naar Paraguay gestuurd.

Padilha wil van de film een 'politieke aanklacht in een actiefilm' maken. "We willen mensen vermaken maar tegelijkertijd iets leren over deze grensstreek en internationale misdaad in het algemeen." Hij benadrukt het internationale karakter van de misdaad op het drielandenpunt, waar onder meer de Italiaanse, Chinese, Servische, Colombiaanse en Libanese criminelen actief zijn. Het scenario is geschreven door Nick Schenk (Gran Torino) en moet in augustus klaar zijn.

De Braziliaan is al gecontracteerd voor de remake van Robocop. Ook staat hij naar verluidt op de verlanglijst van 20th Century Fox voor de regie van de nieuwe film over superheld Wolverine.

Tri-Border moet niet worden verward met Triple Frontier. Deze film van Kathryn Bigelow gaat over hetzelfde wetteloze drielandenpunt in Zuid-Amerika en heeft een soortgelijk scenario, maar Bigelow legt zich momenteel geheel toe op haar nog titelloze film over de jacht en moord op terroristenleider Osama bin Laden.


Tropa de Elite-regisseur terug naar misdaad-roots (Foto: Novum)