'Galatasaray wil Granqvist inlijven'

Het Turkse Galatasaray wil FC Groningen-aanvoerder Andreas Granqvist graag inlijven. Eerder gaf de Zweed aan een stap hogerop te willen maken.

De centrale verdediger zou zelf ook open staan voor een overgang naar de Turkse topclub. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Granqvist heeft drie seizoenen onder contract gestaan bij FC Groningen en is toe aan een nieuwe uitdaging. Zijn verbintenis aan de club uit het noorden loopt nog een jaar door.

Naar verluidt staat er in het contract van Granqvist een gelimiteerde afkoopsom van twee miljoen euro. De Zweedse international speelde dit seizoen 32 competitieduels voor Groningen en was daarin elf maal trefzeker. Galatasaray kan een verdediger goed gebruiken. Het eindigde dit seizoen slechts als achtste in de Turkse competitie.

Afgelopen winter werd een bod van Fenerbahçe op de Zweedse international afgewezen door FC Groningen. Granqvist zelf sprak in maart over zijn ambities. "Ik voel me klaar voor een stap hogerop, denk dat ik goed genoeg ben voor een topclub, en de club kent die ambities", sprak hij tegen Voetbal International.