PSN in Japan nog steeds offline

Het PlayStation Network in Japan is nog steeds offline en Sony wil het later deze maand nog online krijgen. Vorige week berichtten we al dat het PSN niet online mocht van het Japanse ministerie. Het PSN mag nog niet online omdat Sony nog niet voldoet aan de voorwaarden die de Japanse overheid in samenwerking met de Japanse creditcard-maatschappijen heeft bepaald.

Zo wil de overheid duidelijkheid van Sony wat ze nou precies hebben gedaan om hun beveiliging te verbeteren. In Japan gelden de regels voor bescherming tegen creditcard-fraude niet zoals die in Europa en Amerika. De Japanse maatschappijen zijn daarom bang dat zij voor eventuele fraude moeten opdraaien.

Sony geeft aan nog niks gehoord te hebben over enige vorm van fraude door de hackers-aanval. In eerste instantie was Sony ook niet bereid met de Japanse overheid samen te werken maar ze zijn nu alsnog overstag gegaan. Helaas zullen de Japanners nog even moeten wachten op hun PSN, het welkom terug-geschenk is voor de Japanse regio ook nog niet bekendgemaakt.