[PL darts] Lewis vernedert Taylor

Adrian Lewis is de eerste finalist van de Premier League Darts 2011. In de halve finale vernederde hij titelhouder Phil Taylor volledig; 8-3. Raymond van Barneveld en Gary Anderson spelen later vanavond de tweede halve finale.

Lewis, die in de groepsfase een keer won en verloor van Taylor, ging voortvarend van start in de eerste halve finale van de Premier League Darts 2011. Nadat hij zijn eigen leg wist te behouden, wist hij Taylor in de tweede leg direct te breaken. The Power wist in deze leg verrassend geen triple te raken. Ook de derde leg ging naar Lewis en daarmee pakte Jackpot een comfortabele 3-0 voorsprong.

In de vierde leg herpakte Taylor, die op de eerste plaats eindigde in de groepsfase van de Premier League, zich wist deze op zijn naam te schrijven. Lewis leverde vervolgens zijn eigen leg in en liet de titelhouder in de Premier League terugkomen tot 3-2. De opleving was van korte duur, want Taylor werd in de zesde leg voor de tweede maal in deze partij gebroken. Lewis, net als zijn opponent afkomstig uit Stoke-on-Trent, ging daardoor de pauze in met een knappe voorsprong van 4-2.

Na de onderbreking bleef Taylor, die in de Premier League dertien wedstrijden op rij ongeslagen is, niet best gooien en zag zijn opponent zijn eigen leg behouden en zodoende uitlopen naar 5-2. Nadat Jackpot zijn eigen leg wist te behouden, was hij in de negende set in de race om een 9-darter op het bord te krijgen. Op de achtste pijl ging het echter maar net mis. Lewis stoomde vervolgens tochflink door, pakte een voorsprong van maar liefst 7-2 en Taylor had totaal niets in te brengen tegen de regerend wereldkampioen. De tiende leg ging weliswaar naar Taylor, maar in de elfde leg klaarde Lewis alsnog de klus; 8-3.