Terstall en Koolhoven begeleiden jonge filmmakers

Martin Koolhoven, Eddy Terstall en Dana Nechustan gaan vier filmmakers begeleiden bij het hun producties. De vier jongeren zijn uitgekozen door het nieuwe filmfonds Storycatcher, is woensdag bekendgemaakt.

Tijdens een selectiedag presenteerden achttien jongeren, tussen de 13 en 23 jaar oud, filmideeën aan een jury. Drie ideeën worden nu met hulp van de professionele filmmakers uitgevoerd. De winnaars krijgen vier maanden ondersteuning en faciliteiten bij elke fase van het productieproces van hun film.

De 14-jarige Kabe gaat zijn film Een Dag uit het Leven van een Autist produceren onder begeleiding van regisseur Martin Koolhoven, bekend van Oorlogswinter. De 17-jarige Nino Koolen gaat de film Chocola maken en wordt daarin bijgestaan door Simon-regisseur Eddy Terstall. De 22-jarige Assi Malsi Hocine Benbouzid en de 21-jarige Nielo O'Neil Alejandro Peñalara krijgen tijdens de productie van hun film 3M, hulp van regisseur en scenarioschrijfster Dana Nechushtan, bekend van de tv-serie Annie M.G.


Terstall en Koolhoven begeleiden jonge filmmakers (Foto: Novum)