Nederland wil Ryder Cup binnenhalen

Nederland wil het meest prestigieuze golftoernooi ter wereld graag gaan organiseren. Ons land hoopt volgende week dinsdag te horen of de Ryder Cup in 2018 in Spijk zal worden georganiseerd. Mocht dat zo zijn dan komen de beste golfers uit Europa en de Verenigde Staten naar Nederland.

Om dit toernooi binnen te halen is er hoog ingezet. Zo hebben multinationals Shell, Heineken, Rabobank en KLM zich aan het evenement verbonden en willen ook KPMG en Randstad dit gaan doen. Daarnaast staat ook minister Edith Schippers van VWS achter het door Stichting The Dutch Ryder Cup 2018 ingediende bid, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn.

"Na de Olympische Spelen en het WK voetbal is de Ryder Cup wellicht het grootste sportevenement in de wereld qua belangstelling van de media. Het organiseren van dit evenement kan ons maatschappelijk en economisch heel veel opleveren. Evenementen als deze dragen onder andere bij aan de nationale trots, internationale bekendheid, toerisme, het stimuleren van nieuwe economische bedrijvigheid en ook de amateursport," zei minister Schippers.

"Bovendien past de mogelijke organisatie van de Ryder Cup 2018 – met het oog op het Olympisch Plan 2028 – goed in het al daadwerkelijk georganiseerd hebben van aansprekende en grote topsportevenementen," zei Schippers die uitlegt waarom er pas kort voor de bekendmaking steun vanuit de overheid komt. "Er vindt bij een bid altijd een zorgvuldige afweging plaats en dat kost tijd."