Guardiola: "Titelverdediging hels karwei"

Pep Guardiola verdedigde dit seizoen de landstitel met succes in Spanje. De trainer van Barcelona pakte tegen Levante het benodigde punt voor titelprolongatie (1-1).

Het is voor Guardiola en Barcelona de derde landstitel op rij. "Het was een hels karwei om de titel weer te veroveren", zei de oefenmeester tegen Spaanse media. "We hebben allemaal onze stinkende best gedaan, dus we kunnen er nu van genieten. Dit was niet mogelijk zonder de inzet van alle spelers. We hebben driekwart seizoen geweldig gespeeld", aldus Guardiola.

De Catalaan had nog wel een punt van kritiek. "We hebben in het laatste kwart van het seizoen beduidend minder gescoord." Versterkingen zouden daarom gewenst zijn. "We moeten sommige dingen nog beter doen. Als we tegen het einde relatief minder hebben gepresteerd, dan is dat gekomen door de hoge druk die we al twee jaar lang op onze schouders voelen."

"Het was net als vorig seizoen een zwaar jaar", zei Guardiola. "We gaan nu feesten organiseren, dineren en dansen. Daarna gaan we ons voorbereiden op de belangrijkste wedstrijd van het jaar: de Champions League-finale." Guardiola beaamt dat werken voor Barcelona een voorrecht is. "Frank Rijkaard, Johan Cruijff en Louis van Gaal waren succesvol. Het maakt niet uit wie er traint."

"Het maakt ook niet uit wie er speelt. De wil om te winnen is aanwezig, dat is duidelijk zichtbaar. Iedere speler wil een goed resultaat neerzetten. Deze spelers zijn uniek, ze zullen uniek blijven en het is zaak dat de club beetje bij beetje hun opvolgers weten te vinden zodra zij oud worden", aldus de oefenmeester van Guardiola.