Alderweireld: "Superieur in de verlenging"

Marc Janko kopte FC Twente in de verlenging van de bekerfinale voorbij Ajax, maar volgens Toby Alderweireld had er maar één ploeg recht op een doelpunt tijdens de extra tijd.

Het voetbal wat Ajax heeft laten zien geeft vertrouwen richting de finale van de competitie, zegt Alderweireld. "In de verlenging waren we superieur. We weten nu nog beter dat we tegen FC Twente kunnen voetballen en niet bang hoeven te zijn. Zij zijn nog favoriet, omdat ze een punt voorstaan. Maar we zullen er vol op klappen."

Dat beaamde Vurnon Anita. "We weten dat we kunnen winnen. Nee, we weten dat we gaan winnen", zei de middenvelder tegen De Telegraaf. "Deze finale hadden we ook moeten pakken. Het is vervelend dat we afspraken maken om zo min mogelijk standaardsituaties tegen te krijgen en de winnende treffer uit een vrije trap valt, die nooit gegeven had mogen worden."

Komende zondag staan Ajax en FC Twente tegenover elkaar in de laatste wedstrijd van de competitie. FC Twente gaat de wedstrijd in met een voorsprong van één punt op Ajax.