[Jupiler League] Deelnemers play-offs bekend

In de strijd om de play-offs voor promotie naar de Eredivisie veranderde vrijdag niets. FC Zwolle, Helmond Sport, BV Veendam, sc Cambuur, FC Volendam, Go Ahead Eagles, FC Den Bosch en MVV waren voor aanvang van de 34e speelronde al bijna verzekerd van een ticket. MVV eindigde achter Sparta, maar staat door een periodetitel in de play-offs ten koste van de Rotterdammers.

Volendam en MVV treffen elkaar in de eerste ronde van de play-offs. De winnaar over twee duels neemt het in de volgende ronde op tegen VVV, de nummer 17 van de Eredivisie. Ook Go Ahead en Den Bosch ontmoeten elkaar in de eerste ronde. De winnaar speelt in de tweede ronde tegen de nummer 16 van de Eredivisie. Welke ploeg dat is wordt volgende week zondag pas duidelijk.

Zwolle, Cambuur, Helmond en Veendam plaatsten zich op basis van hun eindklassering direct voor de tweede ronde van de play-offs. Zwolle en Cambuur strijden over twee duels om een plaats in de derde ronde. Voor Helmond en Veendam geldt hetzelfde.

FC Dordrecht had lang uitzicht op de play-offs. De Schapenkoppen waren echter kansloos nadat de licentiecommissie van de KNVB hen woensdag drie punten in mindering bracht wegens het niet naleven van het eigen plan van aanpak. Dordt ging in beroep, maar kreeg nul op het rekest. Vrijdag verloor het met 3-2 bij RBC Roosendaal, waardoor het op de tiende plaats is geëindigd in de Jupiler League.