Vier duels schorsing voor Mourinho

De UEFA heeft Real Madrid-coach Jose Mourinho vier Europese duels geschorst. Daardoor mist de Portugees de eerste drie duels van Real Madrid in de groepsfase van de volgende Champions League. Zijn eerste wedstrijd schorsing zat Mourinho al in de return van de halve finale tegen Barcelona uit. Een vijfde duel is voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

De Portugese oefenmeester had na het eerste duel in de halve eindstrijd van het kampioenenbal, dat door Barcelona met 2-0 werd gewonnen in Madrid, geklaagd dat de UEFA op de hand van de Catalanen zou zijn. Volgens Mourinho wordt Barcelona stelselmatig bevoordeeld door scheidsrechters.

De UEFA begon daarop een onderzoek naar Mourinho. De bond vindt dat de Real-trainer het instituut UEFA heeft bezoedeld. Ook Barcelona diende een klacht in tegen Mourinho, maar de UEFA wees die af omdat het al een eigen onderzoek was begonnen.

Real Madrid heeft aangekondigd tegen de straf in beroep te gaan. De Koninklijke verwijt de UEFA dat Mourinho zichzelf niet kon verdedigen omdat het niet bekend heeft gemaakt naar welke uitspraken het precies onderzoek deed.

Voor Mourinho is het overigens niet zijn eerste schorsing van het seizoen. Na het voorlaatste pouleduel van deze editie van het kampioenenbal werd de Special One bestraft omdat hij opzichtig spelers had opgedragen een rode kaart te pakken.


Vier duels schorsing voor Mourinho (Foto: Novum)