Quincy kondigt zelf vertrek aan bij Málaga

Quincy Owusu-Abeyie gaat Málaga definitief verlaten. Nadat de Spaanse club eerder al had laten weten klaar te zijn met de aanvaller, heeft Quincy nu op Twitter zelf zijn vertrek aangekondigd. Málaga huurde de 25-jarige buitenspeler van het Qatarese Al-Sadd.

Quincy was bezig aan zijn eerste seizoen bij de nummer vijftien in de Spaanse competitie. "Ik zal de supporters en mijn teamgenoten nooit vergeten. Ik heb een geweldige tijd gehad bij Málaga", schrijft de aanvaller op Twitter. Quincy speelde 25 competitieduels en scoorde daarin twee keer.

De Spaanse club wilde eerder al het contract van de Ghanees ontbinden, omdat hij een paar dagen niet kwam opdagen op de training. Málaga had geen idee waar de aanvaller uithing. "Ik kan niet geloven dat mensen denken dat ik een training mis zonder goede reden", benadrukt de aanvaller. De echte reden van zijn afwezigheid maakt de voormalig jeugdspeler van Ajax niet bekend.

Voor Quincy is het de zoveelste keer dat hij bij een club vertrekt. In het verleden was de aanvaller al actief voor Arsenal, dat hem in 2003 overnam van Ajax. Ook bij de Gunners kon de Ghanees niet aarden en hij vertrok naar Spartak Moskou. Daarna volgden periodes bij Celta de Vigo, Birmingham City, Cardiff City, opnieuw Spartak, Portsmouth en Al-Sadd.