Huntelaar: "Mijn rentree veel belangrijker"

Klaas-Jan Huntelaar mocht na zijn rentree tegen Manchester United (4-1) direct door naar de dopingcontrole. Daardoor miste de spits de bus van Schalke 04.

Rond middernacht moest Huntelaar per taxi alsnog naar het spelershotel vervoerd worden. Dit drukte de pret echter niet voor de Oranje-international die na een paar maanden weer voor het eerst in actie kwam na een knieblessure. "Voor Schalke is het jammer, maar na de thuisnederlaag (0-2) wisten we al dat het een zware opgave was om bij United twee keer te scoren. Dat lukt bijna niemand", zegt Huntelaar tegen De Telegraaf.

"Maar ik ben zo blij dat ik weer heb kunnen spelen", vervolgt de spits. "Dat is zo belangrijker met het oog op wat er nog komt voor ons. Schalke speelt over twee weken de bekerfinale in Berlijn en die wil ik meemaken. Daarvoor is het noodzakelijk dat ik snel wedstrijdritme opdoe."

Huntelaar had een korte aanloop naar het duel op Old Trafford. Hij legde slechts twee trainingen af. "Wel weinig, hè? De trainer vroeg of ik er toch bij wilde zijn. Hij wilde me inzetten als het nodig was. Jammer dat mijn goal was afgekeurd. Ik moet het buitenspelmoment nog terugzien. Het was op het randje. Het was lekker geweest als ik met een goal in de halve finale op Old Trafford mijn come-back had gevierd."