UEFA begint onderzoek naar gedrag Mourinho

De UEFA is een onderzoek begonnen naar de uitlatingen van José Mourinho. De trainer van Real Madrid suggereerde na de 2-0 nederlaag van zijn ploeg tegen Barcelona dat de Catalanen door de Europese voetbalbond worden gesteund. De bond neemt ook het wegsturen van Mourinho naar de tribunes onder de loep.

Scheidsrechter Wolfgang Stark uit Duitsland toonde ook Real-speler Pepe en reservedoelman Jose Pinto van Barça de rode kaart. Die incidenten worden ook door de UEFA onderzocht. Vertegenwoordigers van beide clubs worden op vrijdag 6 mei verhoord. Drie dagen eerder vindt in Barcelona de return van de halve finale van de Champions League plaats.

Real Madrid toont op de eigen website nogmaals de woede over de rode kaart van Pepe. Door videobeelden van de overtreding op Dani Alves probeert de 'Koninklijke' de onschuld van de Portugees te bewijzen. Ook beelden van vermeende aanstellerij van Barcelona worden ter ondersteuning getoond.

Zelfs de twitterpagina van Rio Ferdinand van Manchester United wordt aangehaald. De Engelse verdediger gaf kort na de rode kaart zijn mening. "Wie mij ooit weer het veld in ziet rennen nadat ik er op een brancard vanaf ben gedragen, krijgt bij deze toestemming om mij met een tweebenige tackle te raken."