Van Marwijk volgt N.E.C.-doelman Cillessen

Bondscoach Bert van Marwijk houdt de ontwikkeling van Jasper Cillessen in de gaten. De doelman van N.E.C. Nijmegen werd al een aantal keer bekeken door de technische staf van Oranje. Cillessen maakte dit seizoen zijn opwachting in het doel van N.E.C. Nijmegen nadat eerste doelman Gábor Babos geblesseerd raakte.

De 21-jarige doelman bleef sindsdien onder de lat staan ondanks de terugkeer van Babos, die nu genoegen moet nemen met een reserverol bij trainer Wiljan Vloet. Niet alleen Vloet is gecharmeerd van Cillessen. Volgens Voetbal International is de jonge goalie ook in beeld bij het Nederlands elftal. Namens de technische staf van Oranje werd Cillessen al een aantal keer bekeken door keeperstrainer Ruud Hesp en assistent-trainer Dick Voorn.

"Het is natuurlijk altijd goed als je spelers zich in de kijker spelen. Het zegt natuurlijk verder niet zoveel, maar voor een regionale club als N.E.C. is het al bijzonder om te zien dat de bondscoach één van de spelers aan het volgen is", reageert N.E.C.-directeur Jacco Swart in Voetbal International.