Nasri blijft hand Gallas weigeren

Samir Nasri weigert om de hand van William Gallas te schudden. De Arsenal-middenvelder is al een aantal jaar in conflict met de verdediger van Tottenham Hotspur. "Tegen Tottenham weiger ik om Gallas zijn hand te schudden", tekent de Engelse boulevardkrant The Sun op uit de mond van de 23-jarige Frans international. Arsenal en Tottenham treffen elkaar woensdag in de competitie.

Eerder dit seizoen negeerde Nasri de uitgestoken hand van zijn voormalig teamgenoot ook al. De problemen tussen de Fransen begonnen toen de 33-jarige Gallas in zijn autobiografie schreef dat Nasri voor onrust zorgde in de Franse selectie van het EK 2008. "Ik vergeet niet snel dingen. Dat weten verdedigers die mij neerhalen ook", memoreert Nasri.

Voor de Londense rivalen is het competitieduel van vandaag zeer belangrijk. Arsenal kan profiteren van het puntverlies dat Manchester United gisteravond leed bij Newcastle United. De Gunners hebben met een wedstrijd minder gespeeld een achterstand van zeven punten op United. Tottenham, dat vijfde staat, strijdt nog om een plaats in de Champions League. De Spurs moeten daarvoor bij de eerste vier eindigen.