[Primera División] Slechte generale Villarreal

Valencia heeft Villarreal een enorme klap toegediend. El Submarino Amarillo ging met 5-0 de boot in in Mestalla. Los Che wees FC Twente op de zwakke plekken van Villarreal.

De formatie van Juan Carlos Garrido won donderdag in de kwartfinale van de Europa League met ruime cijfers van Twente (5-1), waardoor uitschakeling alleen voorkomen kan worden met een wonder. De hoop op een mirakel in de Grolsch Veste kan mogelijk gevoed worden door het duel van vanavond in Valencia. De thuisploeg, zonder Hedwiges Maduro was uiterst scherp in de afronding en klopte Villarreal.

Valencia was oppermachtig in eigen huis. Dat kwam echter nog niet in de score tot uiting. De formatie van Unai Emery kwam na een kwartier spelen al op voorsprong, maar verzuimde de streekrivaal in de eerste helft op de pijnbank te leggen. De enige treffer voor de pauze werd gemaakt door Roberto Soldado. De spits werd uitstekend bediend door Miguel en rondde af.

Na de openingstreffer bleef Valencia gevaarlijk via Ever Banega en opnieuw Soldado, die verzuimde Villarreal op een grote achterstand te zetten. Villarreal was geen schim van de ploeg die donderdag Twente oprolde in El Madrigal. De bezoekers kregen naarmate de rust naderde toch enkele mogelijkheden. Nilmar en Borja Valero vonden César Sánchez op hun weg.

Emery stuurde Valencia met een duidelijk doel de tweede helft in: de kansen benutten. Aanvoerder Juan Mata gaf zijn ploeg het goede voorbeeld. De Spaans international verdubbelde de voorsprong, waarna de ban was gebroken voor Valencia. Na ruim een uur spelen werd het duel definitief beslist door middenvelder Banega, die de 3-0 scoorde.

Garrido haalde in de tweede helft sterspelers Valero en Giuseppe Rossi naar de kant om het duo rust te gunnen voor de return tegen Twente. De wissels pakten niet goed uit voor de bezoekers. Valencia liep in de slotfase nog verder uit. Mata en Soldado (fraaie stift) maakten beiden hun tweede doelpunt en gaven Twente het goede voorbeeld voor donderdagavond.