W. Janssen: "Ik worstelde met emoties"

Willem Janssen verlaat Roda JC komende zomer voor FC Twente. De middenvelder speelde vaniddag tegen zijn toekomstig werkgever en pakte met Roda een punt (1-1).

Janssen kon tot zijn teleurstelling niet uitblinken in Enschede. "Dat is jammer. Ik had het publiek graag alvast wat laten zien", zei de middenvelder van Roda tegen Eredivisie Live. "Ik worstelde met verschillende emoties tijdens de wedstrijd." Janssen was namelijk al bezig met zijn overgang.

"Onbewust was mijn komende overstap naar FC Twente toch van invloed op mijn spel", aldus de toekomstig Twente-speler. Vanaf de Twente-bank werd tegen hem geroepen dat hij niet te goed mocht spelen. "Hé Janssen, doe eens een beetje rustig aan. Denk aan de Champions League!"

"Nee, van een Belgisch accent was geen sprake", lachte Janssen bij de verwijzing naar de nationaliteit van Twente-trainer Michel Preud'homme. Roberto Rosales voorkwam in de extra tijd een vrije doortocht voor Janssen richting het Twente-doel. "Zoals ik in deze wedstrijd speelde, had ik waarschijnlijk toch niet gescoord", grapte de middenvelder.