Van Nistelrooy: "Na de zomer zal ik hier niet meer zijn"

Alhoewel Hamburger SV-spits Ruud van Nistelrooy tevreden was met zijn aandeel tegen Borussia Dortmund (1-1) zegt de aanvaller dat zijn toekomst niet bij HSV ligt. Waar dat wel is, is nog niet duidelijk.

"Ik voel me goed, het gaat goed en ik ben fit", zo verklaarde Van Nistelrooy na afloop van het duel tegenover Sport1. "Het is leuk als dat eruit komt. Sinds dat we een nieuwe trainer hebben (Michael Oenning, red.), krijgen we meer vrijheid. We spelen iets anders. Dat ze zag je terug in de eerste helft tegen Dortmund, heel aanvallend."

Van Nistelrooy speelde een sterke wedstrijd, maar Oenning besloot om de Nederlander toch voortijdig naar de kant te halen. Van Nistelrooy bouwde in het verleden de naam op als iemand die flink tekeer kan gaan als hij gewisseld werd. Deze keer had hij er echter vrede mee, hij begreep de tactische wissel. "Ik kon er ditmaal mee leven", zo meldde de Brabander met een knipoog.

Over de toekomst heeft de Oranje-international nog geen duidelijkheid. De enige zekerheid is zijn verblijf bij HSV, die in de zomer ten einde loopt. "Na de zomer zal ik hier niet zijn. De club weet dat ook", zo geeft Van Nistelrooy te kennen.