Ten Hag: "Benfica typisch Zuid-Europese ploeg"

In de aanloop naar het duel met SL Benfica heeft assistent-trainer van PSV Erik ten Hag zijn analyse over de tegenstander kenbaar gemaakt.

Ten Hag was zondagavond aanwezig bij de competitietopper tussen Benfica en FC Porto in het Estádio da Luz. De voormalig speler van onder meer FC Twente zag de gasten uit Porto met 2-1 zegevieren, waardoor de club in het hol van de leeuw beslag legde op de landstitel.

Op het digitale thuis van de Eindhovense club geeft Ten Hag zijn reactie op de wedstrijd. "Als je er live bij bent zie je de verbanden tussen de linies en hoe ze dat functioneel maken. Wat doen ze bij balbezit, wat bij omschakelmomenten. Op een dvd is het moeilijker te zien", aldus de assistent van Fred Rutten. Over de kracht van Benfica was Ten Hag duidelijk: "Ze zijn een typisch Zuid-Europese ploeg, met veel Braziliaanse invloeden. Ze spelen aanvallend en gedurfd."

De twee teams treffen elkaar komende donderdag in het kader van de Europa League. De Eindhovenaren gaan eerst op bezoek in Lissabon, waarna het de Portugezen een week later in eigen huis ontvangt. PSV wist de vorige ronde te overleven nadat de club Glasgow Rangers uitschakelde.