Schoorel en Huta Galung winnen in Barletta

Thomas Schoorel en Jesse Huta Galung hebben de tweede ronde van het challengertoernooi in Barletta bereikt. Schoorel klopte Denis Gremelmayr met tweemaal 6-4, Huta Galung was Matteo Trevisan met 6-4 en 7-5 de baas. Igor Sijsling werd in de eerste ronde uitgeschakeld. Hij verloor van de Sloveen Aljaz Bedene.

Schoorel speelde tegen Gremelmayr een solide wedstrijd. De als zesde geplaatste Duitser, de nummer 109 van de wereld, kreeg in de eerste opslagbeurt van de Amsterdammer nog kansen op een break, maar liep daarna achter de feiten aan. In de zevende game van de eerste set sloeg Schoorel toe en in de derde game van het tweede bedrijf opnieuw: 6-4 en 6-4.

Huta Galung kende tegen Trevisan een bliksemstart. De Italiaanse nummer 383 van de wereld keek al snel tegen een break achterstand aan. Huta Galung, die 268 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst, had de score verder kunnen uitbreiden, maar plaatste zijn tweede break pas aan het begin van de tweede set.

Vervolgens werkte de Nederlander zeven breakkansen van Trevisan weg tot hij op 5-5 de stand eindelijk gelijktrok. Huta Galung brak echter direct opnieuw en serveerde de partij nu wel uit.

Sijsling begon dramatisch aan zijn partij tegen Bedene. De Amsterdammer won slechts drie van de eerste 23 punten en keek daarom al snel tegen een 5-0 achterstand aan. Bedene won de set met 6-1, maar Sijsling kreeg wel steeds meer grip op de wedstrijd. In het tweede bedrijf brak Sijsling als eerste, maar vanaf 5-2 verloor hij vier games op rij: 1-6, 5-7.