Trulli: "Overzicht verdwijnt door banden"

Team Lotus-coureur Jarno Trulli vindt dat door de nieuwe Pirelli-banden de races minder overzichtelijk zullen worden. Omdat de banden sneller slijten dan de Bridgestones die in de afgelopen jaren gebruikt werden zullen de rijders vaker moeten stoppen en is minder duidelijk wie waar in de wedstrijden zal gaan eindigen.

"Ik heb met meerdere coureurs gesproken en iedereen blijkt last te hebben van de hoge bandenslijtage. Al na vijf ronden presteren de banden al een stuk minder. De beste auto's hebben misschien zeven goede ronden, maar daarna gaan de banden hard achteruit. Een coureur kan dan nog zo'n veertien ronden rijden, maar snel zal het niet meer gaan. We hebben hier ook over geklaagd," zei Trulli in La Repubblica.

"Ik heb gelezen dat de rijders zelf gevraagd zouden hebben om banden die sneller slijten, maar daar is niets van waar. Een coureur wil juist een band die heel constant presteert, zodat hij veranderingen aan de auto beter kan beoordelen. Als de banden niet consistent zijn, is het heel moeilijk te zeggen of een bepaalde verandering een verbetering of een verslechtering is."

"Door de hoge bandenslijtage zal iedere coureur minstens drie pitstops moeten maken tijdens een race. Dat betekent dus zo'n 72 pitstops per race. Het zal voor de toeschouwers straks dus niet gemakkelijk zijn om het overzicht te bewaren. Het is ook niet goed dat de uitkomst van de races in grote mate afhankelijk zal zijn van een variabele factor als een pitstop. Ik hoop dus dat deze situatie snel zal verbeteren."