[Bundesliga] Uitslagen speelronde 27

Afgelopen weekend werd in de Duitse Bundesliga de 27e speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken. Volgende week vindt er in verband met interlandvoetbal geen speelronde plaats.

Leverkusen nadert koploper Borussia Dortmund

Tot een paar weken terug leek het kampioenschap al bijna zeker naar Borussia Dortmund te gaan, maar de formatie van trainer Klopp verspeelt de laatste week veel punten. Ook afgelopen weekend werd de volle buit niet binnengehaald. In eigen huis speelde Dortmund met 1-1 gelijk tegen FSV Mainz 05. Bayer Leverkusen won zelf knap met 2-0 van Schalke 04 en naderde de koploper, met nog zeven speelrondes te gaan, tot op zeven punten.

Aanvankelijk leek Dortmund een gemakkelijke middag te hebben tegen Mainz. Al na acht minuten opende Hummels namens de thuisploeg de score. Aanvoerder en ex-Feyenoorder Sahin kreeg na twinitg minuten de kans om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen, maar hij miste een strafschop.

Na rust ging Mainz op zoek naar de gelijkmaker en kort voor tijd was Sliskovic bij de bezoekers de gevierde man. Hij scoorde de 1-1.

Leverkusen boekte in eigen huis een belangrijke zege op Schalke 04. Voor rust werd het duel al beslist. Derdiyok bracht zijn ploeg na negentien minuten op voorsprong en een kleine tien minuten later passeerde Schalke-verdediger Metzelder zijn eigen doelman. Bij Schalke deed Klaas-Jan Huntelaar wegens een blessure nog altijd niet mee.

Bayern München mazzelt op bezoek bij SC Freiburg

Bayern München heeft zaterdag een nipte overwinning geboekt. Door een laat doelpunt van Ribéry won Der Rekordmeister met 1-2 van SC Freiburg . De ploeg van trainer Louis van Gaal houdt door de zege zicht op de derde plaats. Deze plek geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League.

Na een half uur spelen moest Arjen Robben geblesseerd het veld verlaten. Freiburg en Bayern waren op dat moment in evenwicht: 1-1. Mario Gomez kopte na een kleine tien minuten de bezoekers op 0-1. Papiss Cissé maakte even later gelijk. De aanvaller van Freiburg had daarvoor al een strafschop gemist.

Voor rust had Bayern het moeilijk met de thuisploeg. Na de pauze was het lang wachten op de 1-2. Ribéry werd de gevierde man met een schot in de verre hoek.