Ent naar FC Lisse

Bas Ent speelt vanaf de zomer voor zaterdagtopklasser FC Lisse. De aanvaller leek eerder dit jaar een contract te tekenen bij Toronto FC uit de Major League Soccer, maar die overgang ketste uiteindelijk af. Daardoor is Ent nu clubloos.

De 23-jarige vleugelspits speelde als prof voor FC Volendam, maar brak nooit echt door. In de zomer van 2009 stapte hij over naar Katwijk. Ent kreeg in het voorjaar van 2010 de kans om bij Dayton Dutch Lions in de Verenigde Staten te spelen. Hij verliet Katwijk en viel tijdens zijn periode bij Dutch Lions op bij grotere clubs. Toronto FC en Columbus Crew toonden interesse. Het kwam echter niet tot een transfer en Ent keerde in augustus 2010 terug bij Katwijk.

Tijdens dit seizoen vertrok hij echter opnieuw bij de zaterdagtopklasser. Er leek een contract klaar te liggen bij Toronto FC. Het nieuwe trainersduo Aron Winter en Bob de Klerk wilde Ent echter nog eens aan het werk zien en oordeelde uiteindelijk dat hij niet in aanmerking kwam voor een verbintenis. Daarop keerde Ent terug naar Nederland. Vanaf juli zal hij voor FC Lisse gaan spelen.