Capello gunt aanvoerdersband weer aan Terry

John Terry is weer aanvoerder van het Engelse nationale team. De centrale verdediger van Chelsea moest de band een jaar geleden inleveren van Fabio Capello vanwege een affaire met de vriendin van collega-international Wayne Bridge. De vleugelverdediger beëindigde hierdoor zijn interlandcarrière.

Nu de 30-jarige Terry weer captain is van de Three Lions moet Rio Ferdinand een stapje terug doen. De verdediger van Manchester United, die eerder deze week aangaf het niet eens te zijn met de keuze van Capello, wilde de uitleg van de Italiaanse oefenmeester dinsdag tijdens het Champions League-duel met Olympique Marseille niet horen.

"Ik heb geprobeerd hem te spreken tijdens het duel tussen Manchester en Marseille," gaf Capello aan. "Hij was klaar om me te ontmoeten, maar gaf er de voorkeur aan dit niet te doen. Ik hoop dat ik hem in de toekomst tegenkom om hem persoonlijk te spreken."

Ferdinand wordt het hele seizoen geplaagd door blessures en droeg de aanvoerdersband het afgelopen jaar slechts vier duels. De centrumverdediger staat waarschijnlijk de rest van het seizoen langs de zijlijn met een kuitblessure. Engeland neemt het op 26 maart in het Millennium Stadium op tegen Wales in de strijd om kwalificatie voor het EK van 2012.