Bioware werkt aan Dragon Age 2 patch

Bioware is 'agressief' aan het patchen. Mike Laidlaw van Bioware heeft dit in niet mis te verstane bewoordingen gezegd. Dragon Age 2 wordt momenteel geteistert door twee bugs, eentje betreft de DirectX 11 stabiliteit en de ander gaat over een icoontje van auto-attack dat niet werkt op de consoles.

Opvallend genoeg is er niets gezegd over de 'oneindig geld en XP'-bug, maar we gaan ervan uit dat dit onder de 'andere bugfixes' valt die ook in de patch zit. De DirectX 11-bug had te maken met het feit dat er op momenten trage en stotterende gameplay is. Laidlaw heeft gezegd dat ze samenwerken met Nvidia en AMD om dit op te lossen, omdat de kans dat het met drivers te maken heeft groot is. Heb je hier ook last van, dan moet je de DirectX-versie terugzetten op 9.

De andere bug heeft te maken met een icoontje dat niet goed werd weergegeven. Auto-attack op consoles is daarom alleen via een omweg aan te zetten.

Laidlaw vertelde dat hij zo snel mogelijk de patches wil uitbrengen, maar dat er nog een tijdje quality-assurance testing moet plaatsvinden door Sony en Microsoft, waardoor het wat langer duurt dan hij zou willen.

Hebben jullie even? Ik moet mijn DirectX-versie terugzetten op 9...