Preud'homme: "We vallen gecontroleerd aan"

FC Twente heeft vanavond een prima uitgangspositie om in de Europa League te blijven. De Tukkers wonnen vorige week met 2-0 van Rubin Kazan en staan al met één been in de volgende ronde. Toch kan er in de Grolsch Veste nog van alles gebeuren.

"Ze hebben sinds vorige week geen officiële wedstrijd meer gespeeld en we weten nog niet hoe hun selectie eruit gaat zien. Vorige week wisten we dat een uur voor de wedstrijd en dat zal ook nu zo zijn. Wij moeten ons gewoon zo goed mogelijk voorbereiden," aldus trainer Michel Preud'homme.

FC Twente zal volgens Preud'homme niet in zijn schulp kruipen, maar proberen nog eens te scoren. "We beginnen altijd aan de wedstrijd met de gedachte om proberen te scoren. Dat hebben we in Rusland ook gedaan. Je moet nooit blind naar voren lopen, maar gecontroleerd aanvallen. Dan doen we normaal altijd, zeker morgen (vandaag, red.)."

Ook keeper Nikolay Mihaylov was aanwezig bij de persconferentie. De Bulgaar rekent op een andere wedstrijd dan de editie in Moskou, waarbij het ook nog eens ijzig koud was. "Rubin moet twee keer scoren en zal meer druk zetten. Ik krijg meer te doen dan vorige week. Wij moeten er als selectie helemaal klaar voor zijn. Niet alleen de basiself, ook de wissels moeten zich 100% focussen. We hebben een goed resultaat behaald in Moskou, maar we weten dat de klus nog niet geklaard is. It’s only half time."