Harry Potter-scenarist schrijft remake Akira

Harry Potter-scenarist Steve Kloves schrijft het script voor de remake van de Japanse animatiefilm Akira. Dat laat het Amerikaanse filmvakblad Variety weten. Kloves schreef eerder de scripts voor zeven van de acht Harry Potter-films, The Fabulous Baker Boys uit 1989 en het nog te verschijnen The Amazing Spider-Man.

De film is gebaseerd op de gelijknamige Japanse manga-stripreeks uit de jaren tachtig, die in 1988 al eens werd verfilmd. Hierin neemt Shotaro Kaneda, leider van een motorbende, het op tegen generaal Shikishima, die met de psychische krachten van pubers experimenteert. Waar het origineel zich afspeelt in het fictieve New Tokyo wordt nu waarschijnlijk gekozen voor een Amerikaanse setting, New Manhattan.

De regie van Akira is in handen van de Amerikaan Albert Hughes, die met zijn tweelingbroer Allen ook de productie op zich neemt. De twee maakten eerder samen Menace II Society (1993), Dead Presidents (1995) en From Hell (2001).

De opnames gaan deze zomer in de Verenigde Staten van start zodat de film in 2013 in de bioscoop kan verschijnen. Morgan Freeman en Zac Efron werden in november als twee van de stemacteurs in de animatiefilm genoemd, maar dat is nog niet bevestigd.


Harry Potter-scenarist schrijft remake Akira (Foto: Novum)