Opnieuw arrestaties voor fatale woningoverval

In het onderzoek naar een woningoverval in Rotterdam waarbij een 23-jarige overvaller omkwam, zijn opnieuw twee aanhoudingen verricht. Vrijdagavond en zaterdagnacht zijn in Utrecht twee mannen van 24 gearresteerd, meldt de politie zondagavond.

Op nieuwjaarsdag werden al twee mannen van 27 en 28 opgepakt. Het vermoeden bestaat dat deze mannen aanwezig waren in de woning en dat zij het slachtoffer waren van de overval.

De overval vond in de vroege ochtend van 30 december plaats in een woning aan de Van Citterstraat. Tijdens de woningoverval is een gevecht ontstaan tussen vier indringers en twee bewoners van het pand, waarbij is geschoten. Niet lang daarna belde een gewonde 23-jarige man aan bij een woning in de Vierambachtsstraat. Hij overleed nog in deze woning.

De twee dit weekend gearresteerde Utrechters worden verdacht van de woningoverval. Welke rol de eerder opgepakte mannen hebben gespeeld bij de schietpartij, wordt nog onderzocht. Ook de aanleiding voor de overval op de woning wordt nog bekeken.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.