ISU plant teamkunstschaatsen voor Sochi

De internationale schaatsunie ISU heeft plannen voor een landenwedstrijd kunstschaatsen gepresenteerd. Tien landenteams gaan daarin met elkaar de strijd aan. Op de onderdelen kunstschaatsen voor mannen, vrouwen en paren en ijsdansen wordt een korte kür geschaatst. Mogelijk wordt het onderdeel al tijdens de Olympische Spelen van Sochi in 2014 ingevoerd.

De beste vijf landen strijden vervolgens met elkaar in de finale om de medailles. Tussen de twee rondes kunnen teamcaptains hun opstelling wijzigen. Het is onduidelijk hoeveel schaatsers ieder land mag selecteren voor de landenwedstrijd.

ISU-voorzitter Ottavio Cinquanta wil met het nieuwe onderdeel het olympische programma openen. Na een rustdag zouden dan de individuele en paarwedstrijden worden verreden.

Voor het zover is wordt het nieuwe onderdeel getest. Dat gebeurt tijdens de ISU Team Trophy die in april in het Japanse Yokohama wordt verreden. Het uitvoerend comité van de IOC moet beslissen of het onderdeel aan de Spelen wordt toegevoegd.