AZ is klaar met Jonathas

Jonathas heeft zichzelf onmogelijk gemaakt bij AZ. De club uit Alkmaar is klaar met de Braziliaanse spits en is hem liever kwijt dan rijk.

Jonathas is nog altijd niet teruggekeerd uit Brazilië, alwaar hij zijn zieke moeder bezoekt. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola gaf gisteren aan dat AZ hem wil verhuren aan een Braziliaanse club, maar daar is volgens technisch directeur Earnest Stewart ieder woord van gelogen. "Er mag geen oplossing in de vorm van een beloning komen," aldus Stewart tegenover De Telegraaf.

"We zijn daar principieel tegen, temeer daar het een verkeerd signaal naar de selectie zou zijn," zegt algemeen directeur Toon Gerbrands. Stewart geeft aan dat AZ Jonathas alleen wil verkopen en niets ziet in een verhuur. "Wij hebben een investering in Jonathas gedaan en die willen we wel graag terugzien."

In december stuurde AZ-scout Jose Fortes Rodriguez naar Brazilië om te kijken hoe het ging met Jonathas aangezien de club al weken niets meer van hem vernomen had. Wanneer Jonathas alsnog terugkeert bij AZ, dan zal hij niet welkom zijn in de A-selectie. "Dan zal hij ergens in de club weer moeten beginnen," aldus Gerbrands.