Stewart baalt als een stekker van situatie Jonathas

Jonathas is hard op weg zich onmogelijk te maken bij AZ. De Braziliaanse aanvaller verblijft in zijn vaderland, terwijl AZ geen idee heeft wanneer hij terugkomt.

De Alkmaarders stuurden maandag scout Jose Fortes Rodriguez naar Brazilië om op zoek naar te gaan naar Jonathas, die sinds zijn vertrek naar zijn geboorteland niets meer van zich had laten horen. Jonathas werd gevonden, maar liet weten zijn eigen belang voorop te stellen. Ook Earnest Stewart heeft geen idee wanneer hij de aanvaller weer kan verwelkomen.

Stewart is op de hoogte van de ernstige ziekte van Jonathas' moeder, maar heeft weinig begrip. "Hij schijnt zijn mobieltje in Nederland te hebben laten liggen, waardoor we moeilijk contact krijgen met hem," aldus Stewart tegen het Noordhollands Dagblad.

Jonathas is bezig aan zijn tweede seizoen in Alkmaar. In die twee seizoenen kwam hij tien keer uit in de hoofdmacht van de Alkmaarders. Vooral dit seizoen was op goed op dreef, maar werd zijn opmars een halt toegeroepen toen hij halsoverkop naar Brazilië vloog.