[PDC] Anderson naar derde ronde, King uitgeschakeld

Gary Anderson heeft de derde ronde van de PDC World Darts Championship bereikt. Hij won in een mooie partij van Dennis Priestly. Voor Mervyn King betekende de tweede ronde het eindstation. Andy Smith verraste King en gaat zodoende door naar de volgende ronde.

Priestly heeft op een waardige manier afscheid genomen van het PDC WK. The Menace speelt de laatste tijd steeds minder toernooien en mogelijk zal hij zich niet meer plaatsen voor een volgend WK. Priestly verloor met 4-2 van Anderson, al kwam hij wel tot een gemiddelde van boven de 100. Anderson gooide echter nog een beter gemiddelde (110) en produceerder deaarnaast maar liefst twaalf 180'ers. In de kwartfinales neemt Anderson het op tegen Andy Smith.

Smith wist op zijn beurt te verrassen tegen nummer zes van de plaatsingslijst King. The King heeft een zwaar jaar achter de rug en dit was te zien in zijn partij tegen Smith. De gehele wedstrijd kon hij niet imponeren en Smith maakte hier optimaal gebruik van. Hij won knap met 4-3 en pakte zodoende zijn eerste grote tv-zege. In de achtste finales neemt Smith het dus op tegen Anderson.

Ook Colin Osborne bereikte de laatste zestien. The Wizard rekende simpel af met Kevin McDine. McDine speelde niet slecht, maar op de momenten dat het er op aan kwam faalde hij. Daar profiteerde Osborne optimaal van en zodoende won hij de wedstrijd simpel met 4-0. In de achtste finales treedt hij aan tegen onze landgenoot Raymond van Barneveld.