'Robin in Batman: Arkham City'

Komt Robin nu wel of niet voor in Batman: Arkham City? Het is voor sommigen een belangrijk punt van discussie, met veel voor- en tegenargumenten. Maar welke harde bewijzen zijn er nu eigenlijk voor de aanwezigheid van Robin? In Batman: Arkham Asylum wordt Robin in ieder geval enkele malen genoemd.

Als eerste is er een referentie aanwezig naar Robin (ook wel bekend als Dick Grayson in bepaalde comics) in de biografie van Clayface:   “Karlo, ooit een acteur in horrorfilms, werd gek toen hij hoorde dat er een remake van één van zijn films werd gemaakt met een andere acteur in de hoofdrol. Hij nam de identiteit aan van de slechterik uit de film, Clayface, en vermoordde een aantal crewleden, voordat hij gestopt werd door Batman en Robin”.

Een tweede referentie is te vinden in het bezoekerscentrum in het spel. Hier daagt Joker Batman uit, terwijl hij Robin zijn uiterlijk belachelijk maakt. Een derde referentie naar Robin (ook wel bekend als Jason Todd in andere comics) is te vinden voordat je Commisioner Gordon redt in Batman: Arkham Asylum. Hier biedt Joker Harley aan als vervanging voor Robin.

Er zijn dus een aantal referenties aanwezig naar Robin in Arkham Asylum, wat dus bewijst dat hij bestaat in het Arkham universum. Verder is er nog de volgende informatie aanwezig: "... there's a chequered past for him, but I really feel that some of the latest iterations (of the character) in the comic book universe are really interesting and exciting. I don't really want to say much more than that, but I definitely feel that -- if done right -- he can be a fascinating character" gaf Sefton Hill, oprichter Rocksteady Studios, aan. Het lijkt er dus op dat Rocksteady zeker vertrouwen heeft in het maken van een inverzteressant Robin karakter. Voorgaande geruchten over kenmerken van het spel, zoals voertuigen, werden altijd openlijk ontkend. Het is intrigerend dat niet hetzelfde geldt voor het gerucht over Robin. “Gliding around Gotham and beating up criminals in co-op seems like it would be tremendous fun. Of course, Rocksteady wouldn’t say anything about multiplayer at this time. However, Catwoman seems like a more than capable ally, and we did see a poster for a cancelled Flying Graysons show. Will Robin make his Arkham debut as a co-op partner?” stond laatst op Gameinformer.

Het is niet zeker of deze poster iets te maken heeft met Robin zijn aanwezigheid in de game of dat het simpelweg een Riddlers challenge is, zoals die uit Arkham Asylum. Maar het is wel voorlopig het meest geloofwaardige bewijs dat Robin zal opduiken in Arkham City. Dit is tot dusver al het verzamelde bewijs. Wat denken jullie, zal Robin in Batman: Arkham City zitten?